Naast een gezond, regelmatig gebit, is er voor veel mensen een stralend wit gebit het mooiste wat er is. Nu zijn er allerlei tandpasta’s en aanverwante zaken op de markt die dat beloven, maar die in werkelijkheid óf niet werken, óf de glazuurlaag aantasten. Beter gezegd: afschuren. En een glazuurlaag wordt niet meer aangemaakt.

De kleur van een gebit verschilt per persoon. De kleur van tanden en kiezen worden namelijk bepaald door het tandbeen dat onder het glazuur zit. Bij de een is dit grijzig of wit, bij de ander wat geler. Het glazuur zelf is doorzichtig. Door kleurstoffen uit koffie, wijn, rook en dergelijke kan de tand verkleuren. Ook een klap of gebruik van bepaalde medicijnen kan tandverkleuring tot gevolg hebben.

Wilt u uw tanden wat witter, dan kunt u uw tanden bleken. Tandzorgpraktijk Baarn heeft gekozen voor de thuis-bleekmethode. Voordat u echter kunt beginnen met bleken, krijgt u eerst een controle van uw gebit en tandvlees. Uw vullingen en kronen bleken namelijk niet mee en uw tandvlees dient gezond te zijn om irritatie te voorkomen. Om deze reden bekijkt de tandarts eerst of vullingen en kronen geen zichtbare kleurverschillen zullen opleveren. Is alles in orde, dan maken wij een afdruk van uw gebit.

In onze eigen praktijk beschikken wij over de apparatuur om hiervoor een zogeheten bleeklepel te maken. wanneer u ervoor kiest om boven- en onderkaak tegelijk te bleken, maken wij twee op maat gemaakte bleeklepels. Hierin spuit u bleekgel waarna u de bleeklepels over uw tanden en kiezen kunt schuiven. Deze draagt u dan ‘s nachts gedurende ongeveer een week. Hoeveel dagen u precies moet bleken ligt aan de kleur van uw tanden en het gewenste resultaat.

Er wordt gebruik gemaakt van een gel met waterstofperoxide. De gel die Tandzorgpraktijk Baarn gebruikt bevat 10% waterstofperoxide. Dit is laag, in tegenstelling tot sommige andere gels die wel 35% kunnen bevatten. Bij hoge dosering bestaat de mogelijkheid dat het glazuur broos en poreus wordt waardoor het veel sneller vatbaar is voor slijtage. Een laag percentage betekent echter niet dat het resultaat minder is. Het proces gaat gewoonweg geleidelijker. Dit heeft als voordeel dat de gel minder schadelijk is voor uw tandvlees en tanden. De gevoeligheid die kan optreden voor warm en koud wordt tot een minimum beperkt. Dit is doorgaans 24 uur nadat u gestopt bent met bleken weer over.bleken

Bovenal krijgt u geen onnatuurlijk resultaat. Per dag kunt u bekijken of u de gewenste kleur heeft bereikt. Op deze manier is het bleken van uw gebit een niet-schadelijke, verantwoorde en efficiënte manier om een witter gebit te maken.