Jermine Edwin Junior JacksonDENTEX

Jermine Edwin Junior Jackson werd geboren op 21 april 1983. Hij groeide op in Georgetown, de hoofdstad van Guyana en ging naar de Gastack Nursery, Commineus Primary, en de Camperville Community in 1994. In zijn derde leerjaar maakte hij zijn secundair toelatingsexamen en belandde in de North Georgetown Secondary School (NGSS) waar hij zijn middelbare schoolopleiding voltooide. Hij wist altijd al dat hij iets wilde doen op het wetenschappelijk gebied aangezien hij daarin heel goed is.

Hij dacht er in eerste instantie aan om arts te worden maar in zijn vierde leerjaar van het secundair onderwijs werd hij gekozen om deel te nemen aan de jaarlijkse middelbare school werkstudie programma. Dit was slechts bestemd was voor vijfde jaars studenten, maar vanwege zijn studie kwaliteiten in de wetenschap, mocht hij toch deel uitmaken aan de Chedi Jagan Dental School als een werkstudie student. Het was gedurende deze tijd dat hij veel over tandheelkunde en tandartspraktijken leerde. Dit motiveerde en interesseerde hem om tandheelkunde te doen. Na zijn examen (Caribbean Examation Concle exams (CXC) ) in zijn vijfde en laatste jaar op de middelbare school, solliciteerde hij naar de tandheelkundige programma. Helaas was het programma al van start gegaan en kon hij er niet meer in. Hij besloot toen om naar de Government Technical Instuate (GTI) te gaan waar hij zijn diploma in de wetenschap behaalde.

Een jaar later kreeg hij nieuws dat de tandheelkundige school cursussen aanbood in Dental Therapy en DENTEX. Hij solliciteerde wederom en ging in 2000 van start met zijn opleiding als DENTEX gedurende een periode van 3 jaar met meer dan 25 verschillende vakgebieden, zoals anatomie en zelfs CPR. In 2003 studeerde hij af als DENTEX en is toen gaan werken in de tandheelkundige afdeling van BV Health Center voor een periode van 8 maanden waar hij solliciteerde naar een tandheelkundige beurs om te gaan studeren in Cuba. Zijn studie om een tandarts te worden heeft hij niet kunnen doen in Cuba omdat de regering van Cuba slechts medische beurzen aanbood. Bij zijn terugkeer naar Guyana was hij 4 jaar werkzaam in het binnenland van Guyana waar hij aan goud- en diamantwinning deed. Daarna heeft hij parttime tandheelkundige werkzaamheden verricht bij een privékliniek in Georgetown voor een periode van 6 maanden. Hij besloot toen om Guyana te verlaten om te komen wonen en werken in Suriname waar hij een baan vond bij de Kleine Poli, nu de Tandartsen Poli genoemd. Hij is nu al langer dan 5 jaar werkzaam bij de poli als DENTEX.