FAQ

Op onze FAQ pagina vindt u de veel gestelde vragen over het bezoek aan en de behandelingen van de tandarts
Wanneer moet mijn kind voor het eerst mee naar de tandarts?

Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd vertrouwt raken met de tandarts. Neem ze gerust mee wanneer u zelf voor controle komt zodat uw kind kan wennen aan de omgeving. Vanaf 2,5 jaar is een controle van het gebit van uw kind mogelijk.

Moet ik 1 of 2 keer per jaar naar de tandarts?

Minimaal 2 keer per jaar voor controle en daarna op advies van de tandarts. Het aantal periodieke controles per jaar is per patiënt verschillend. Het is verstandig om met uw tandarts te overleggen wat voor u het beste is.

Is bloedend tandvlees normaal?

Nee, een bloedend tandvlees duidt op een ontsteking van het tandvlees. Het is verstandig om een afspraak met uw tandarts te maken.

Waarom is gezond tandvlees belangrijk?

Een gezond tandvlees zorgt voor een goede houvast van de tanden en kiezen in het kaakbot. Als het tandvlees ontstoken raakt is de kans op parodontitis groot, dit heeft als gevolg dat tanden en kiezen los komen te staan.

Krijgt mijn kind ook fluoride?

Fluoride helpt gaatjes in tanden en kiezen voorkomen. In de tandpasta’s van tegenwoordig zit voldoende fluoride om gaatjes te voorkomen. Het is daarom ook niet nodig om extra fluoridetabletten te geven aan uw kind. Alleen als uw kind een hoog risico loopt op het krijgen van cariës zal de tandarts extra fluoride toepassen.

Moet je een kunstgebit ook poetsen?

U kunt u kunstgebit, frame of plaatje tijdens de poetsbeurt mee poetsen met een gewone tandenborstel of een speciale protheseborstel. Haal uw voorziening uit uw mond en poets het rondom. Om tandsteen en aanslag los te weken kunt u uw voorziening een paar uur in een oplossing van water met azijn leggen. Een oplossing van water met azijn is beter voor het kunststofmateriaal van uw voorziening dan zuurhoudende bruistabletten.

Ik ben zwanger kan ik gewoon naar de tandarts?

Ja, u kunt naar de tandarts maar vermeldt altijd voorafgaande aan de behandeling dat u zwanger bent of als u denkt dat u zwanger bent.

Wat kan ik doen als ik na de behandeling pijn houdt in mijn mond?

Als u na de behandeling de pijn aanhoudt, kunt u paracetamol gebruiken. Als de pijn niet overgaat, belt u met de praktijk.

Wat zijn de kosten van een behandeling?

De kosten van een behandeling variëren. Voor de exacte kosten van een behandeling kunt u altijd van te voren een begroting (offerte) aanvragen.

Wordt iedere behandeling vergoed door mijn verzekering?

Antwoorden op al uw vragen over uw verzekering vindt u in uw verzekeringspolis. U kunt met uw verzekeraar telefonisch contact opnemen als u er niet helemaal uitkomt.

Wat voor vullingen krijg ik?

Voor het maken van vullingen gebruiken wij composiet.
Composiet is een gevuld kunstharsmateriaal dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren en helderheid.

Kan ik verdoofd worden als ik dat wil?

Ja, als u graag verdoofd wil worden tijdens de behandeling bij de tandarts kunt u dit aangeven.

Wat moet ik doen als na het trekken van een tand of kies de wond blijft bloeden?

Het eerste uur na de behandeling kan de wond nog een beetje bloeden. Spoel uw mond niet met water en spuug alleen het bloed uit. Spoelen en aanraken van de wond kan de bloeding juist weer doen toenemen. Als de wond blijft bloeden pak dan een schoon gaasje, vouw deze tot een kleiner vierkant, leg het op de wond en bijt stevig dicht op het gaasje. Hierdoor geeft u druk op de wond en zal de bloeding stoppen. Houdt dit 30 minuten vol. Blijft de wond na 30 minuten dichtbijten nog bloeden, neem dan contact op met de praktijk.

Wat als ik mijn afspraak niet nagekomen ben?

Bent u verhinderd voor een afspraak? Laat ons dit dan zo snel mogelijk, maar minimaal 24 uur van tevoren telefonisch weten. Zo kunnen we de voor u gereserveerde tijd aan iemand anders aanbieden. Bij niet tijdig annuleren zijn wij genoodzaakt om kosten in rekening te brengen.